Gittiysek bir sebebi var-1

Bir yıldır izinde yaylaya çıkalım diye plan yapıyoruz. O kadar plan yapıyoruz da topu topu 1 gece kaldık. En fazlasından 2 gece kalınabilir bir yer zaten. Neyse o kadar da acımasız olmayayım aslında mutlak bir sessizlik arayan doğayla iç içe yaşamak isteyen herkes gidip 1 hafta da kalabilir tabi. 

Tabi görüldüğü üzre doğadan kasıt bol kaya-taş, bol çiçek, çok güzel göller ve dereler. Eğer ağaç ve bol yeşillikse aranan zaten Karadeniz'in daha alçak yerlerinde bulmak mümkün. Seneye de bizimkiler trans kaçkar yapmaya niyetli 7-8 gün içinde Artvin yaylalarından Kaçkar eteklerine kadar süren bir yolculuk. Ama sanırım böyle bir şey için çok iyi idmanlı olmak gerek. 

Neyse biz buraya 3 saatlik tangur tungur bir araba yolculuğuyla geldik. Ortalama saatte 20 km ile. Uzun bir tırmanıştan sonra 300 m aşağı inmemiz ve sonra tekrar 300 m tırmanmamız gerekiyordu. Nerden bulmuşlar burayı da yerleşmişler!

IMG_2225

En ortada bir kırmızılık var aslında o evin çatısı yani o kadar uzaktayız henüz. Vardık mı yaylaya. Biraz dinlendikten sonra doğru göle.

yayla

Normalde bu göl öyle buz gibi ki, kayadan atlayıp girdin çıktın yüzmek ne mümkün ama bu seneki klasik Küresel Isınma'dan yaylalar da nasibini almış ve göl 3 dakika yüzülebilir olmuş :)

Gölden sonra biraz uyku ohh mis. Sonra dereye balık tutmaya akşama bol tereyağında alabalık. Ve bir de güneş batışı izlemeye ama ben güneş batışını izlemeye üşendim bi daha kim tırmanacak. Babam sağ olsun fotoğrafını çekmiş.

yayla3

Akşam da yemekten sonra komşularla çay keyfi. Sonra da balık istifi şeklinde doğru yatağa....

Yorumlar