Bon Appetit


İnsan cahil  olmaya görsün adı "dentex" olan bir balığı "dexter" diye aratabiliyor internette ve de hep dizi Dexter'in çıkmasına kızıyor kendi kendine. Hatta biraz da şaşırıyor olabilir "Aaa demek dexter bir balık ismiymiş diye" :)

Dün adını bulamadığım restorandan ötürü başka yerde yemeğe gittik. Menüden de pek bir şey anlamadığımız için şansımıza verdik siparişleri. Kötü olma ihtimali düşük diye balık söyledik. Benimki dentex'ti. Sinarit miş Türkçesi az önce öğrendim.

Babam hayatı boyunca sadece 2 kurluk İngilizce kursuna gitmesine rağmen hep bizden daha iyi İngilizce bildiğini iddia eder adam haklı cidden. O kadar Anadolu lisesi, sonra Üniversite'de İngilizce eğitim ama neye fayda daha marulun İngilizcesini yeni öğrendim desem yalan olmaz.

Keşke bütün menülerde sadece içindekiler yazmasa yanında malzemelerin resimleri de olsa hatta yapılışı da anlatılsa da bizde ne yediğimizi bilsek ne güzel olurmuş. Bundan sonra menüyü fotoğraflayıp sonra araştırmaya niyetim var. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp !


Yorumlar