Bi denize girip çıktım

Kaş'ı çok sevdim 
Denizin ayaklarının altındaymış gibi olması muhteşem bişiy.
Kalabalığı sizi bunaltmıyor, manzarası zaten muhteşem.


Kaş'tan günübirlik bir tekne turuna katıldık. 10-12 kişilik olanları seçtik, bir aile teknesi olduğu için çok rahattı ve her şey çok özenliydi. Gerçi akvaryum tipi büyük teknelerle Kekova'yı denizin dibini izlemek mümkünmüş ama 50-60 kişiyle otura otura denizde gezmenin bir anlamı yok bence.  Belki de altımızdakileri göremediğimiz için Kekova biraz hayal kırıklığıydı. Batık şehir derken tabi insan neler neler hayal ediyo, ama üsten sadece bir iki kalıntı gözüküyo. Pansiyonların olduğu köy de bana paspal geldi tamam her şey doğal bozulmamış ama  yani azcık bakımlı olsa da fena olmaz hani.



Yani klasik bir Kekova taş mezarı görebildik o kadar, diyebilirim. Tabi o sıcakta köyün kalesine çıkmak aklımızın ucuna bile gelmedi. 

O taraflardan aklımda bir tek Patara ve Kaputaş Plajları kaldı onlar da başka sefere artık.

Dalayanı da sevdim...
Nehirde tekne turu gerçekten çok güzel, Kral Mezarları- İztuzu Plajı ve Caretta caretta'lar beni benden aldı. O sıcakta bir de çamur banyosu yaptık hangi akla hizmet bilmiyorum. Burdaki tekne turları daha özel 2 kişi dahi olsan da alıp seni götürüyo, nehir boyunca istediğin yerlere uğruyorsun ve istediğin kadar gezinip, denize girip geziye devam edebiliyosun.Caretta caretta'ları görmek için bir kaç tekneden Mavi Yengeç sarkıtıyorlar ve onu yemeğe gelince görülebiliyor. Tabi bu işlem paralı ama orda bir de biz bakalım şu yengecin tadına derseniz ekstra bir para talepleri olmuyor. Denemenizi tavsiye ederim, bizim kaptan "güç verir enerji verir yiyin  yiyin" dediydi.

Bunlar Caretta caretta değil tabi, Dalyan'da Gölbaşı diye bir restoranda kahvaltı ederken ekmek yedirebileceğiniz kaplumbikler.

Dalyan'da tekne turu
Bu da eğer ki Dalyan'dan Sarıgerme'ye Google Haritasının aklına uyup da kestirmeden gitmeyi düşünürseniz kaybolup yolda karşınıza çıkacak olan kalıntı.

Dalaman'da ise Sarıgerme'deki oteller güzel :) 
Denizi de dalagalı olmasının dışında çok temiz ve de güzeldi.

Hem gezmeli, hem bolcana yatıp dinlenmeli geçti gitti güzelim tatil şimdi bayram tatilinde sıra- onda doğru memlekete tabi.

Yorumlar